MediaTek'in yeni 10nm Helio X30 yonga seti için bilgiler geldi

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
MediaTek'in yeni 10nm Helio X30 yonga seti için bilgiler geldi
MediaTek, 2017'de yeni Helio X30 yonga seti ile ağırlığını koymaya hazırlanıyor...

Akıllı telefon pazarında sayısız cihaz yer alırken, bu cihazların kalbi olarak ise yonga setleri oldukça önemli bir bileşen olarak karşımıza geliyor. Grafik işlemci ve işlemciyi içeren yonga setleri bir çok farklı firma tarafından geliştirilirken, bazı isimler ön plana çıkmakta.



Özellikle son dönemde Qualcomm, akıllı telefon pazarında en çok tercih edilen yonga seti üreticilerinin başında geliyor. Bu sene Qualcomm Snapdragon 820 üst seviyede bir çok amiral gemisinde yer alırken, önümüzdeki dönemde ise Qualcomm Snapdragon 821 ile adından söz ettirecek.

Diğer taraftan Çinli yonga seti üreticisi MediaTek tarafından geliştirilen yonga setleri de özellikle Çin başta olmak üzere Asya merkezli üreticilerin cihazlarında büyük orada yer alıyor. En üst seviyede ise MediaTek'in on çekirdekli işlemcili Helio X20 yonga seti ve bu yonga setinin işlemci ve grafik işlemci saat hızı yükseltilmiş versiyonu Helio X25'de gelmişti.

MediaTek, üst seviyede şimdi de Helio X30'un hazırlıkları içerisinde. Bu yeni yonga seti de 10 çekirdekli işlemci içerecek gelen bilgilere göre 2.8Ghz saat hızında iki Cortex-A73 çekirdek, 2.3Ghz saaat hızında dört Cortex-A53 çekirdek ve 2Ghz saat hızında dört Cortex-A53 çekirdek ile gelecek.

10nm üretim teknolojisi ile gelecek olan yeni MediaTek Helio X30'un önceki nesil Helio X20'ye göre %43 oranında daha yüksek performans sunacağı ve ayrıca %53 oranında da daha düşük güç tüketimi ile geleceği ifade edilmekte.

Ayrıca 4K VP9 encode desteği yanı sıra, Cat.10 LTE, 8GB RAM ve UFS 2.1 depolama desteğine de sahip olacak.

MediaTek'in yeni 10nm Helio X30 yonga seti için bilgiler geldi
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve Esendağlı


MaxipmaN

Üye
Çin'in verdiği kötü imajından kurtuldular bence bu adamlar.
 
lazye

lazye

Üye
mediatek ısınma sorunu yok belki ama her zaman bi eksiklik hissediyorum snapdragon bana nedense çok daha stabil geliyor
 


Üst Alt