Jolla Tablet, tarih oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Jolla Tablet, tarih oldu
Jolla’nın tablet projesi firma tarafından durduruldu…


Nokia, bir zamanlar Intel ile birlikte MeeGo adındaki mobil işletim sistemini geliştiriyorlardı. Nokia’nın bu projeden ayrılmasının ardından Intel, Samsung ile projeyi devam ettirme kararı almış ve MeeGo yerine Tizen adı ile mobil işletim sistemi geliştirilmeye devam etmişti.



Nokia’nın projeden ayrılmasının ardından, Finlandiya merkezli teknoloji devi bünyesinde bulunan MeeGo geliştirici ekip de ayrılarak Jolla adında bir şirket kurmuş ve Sailfish adında da işletim sistemini geliştirmeye başlamıştı.

Jolla’nın ilk akıllı telefonu Jolla Phone adı ile sunulurken, daha sonra tablet sunma kararı da alan firma, Jolla tablet adı ile tabletine Indiegogo üzerinden destek aramış ve bu desteğe de kavuşmuştu.

2.5 milyon dolar desteğe ulaşan tabletin üretilmeyeceği yönünde bu ay başında bazı bilgiler gelmişti ve firmadan da resmi açıklama geldi ve Jolla Tablet hayata geçemeden tarih oldu.

Firma, tabletin geliştirici versiyonunu Şubat ayında Indiegogo üzerinden alanlara göndermeye başlamıştı. Toplamda 540 tabletin gönderildiği firma tarafından açıklandı. Indiegogo üzerinden alanların paraları ise Jolla tarafından iade edilecek. Firma ilk çeyrek içerisinde yarısını geri ödeyecek ve diğer yarısı da sene içerisinde ödenecek.

Jolla Tablet 7.85″ büyüklüğünde ve 2048×1536 piksel çözünürlüğünde dokunmatik IPS LCD ekran, 64-bit mimaride dört çekirdekli işlemcili Intel Atom yonga seti, 2GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, 5MP arka kamera, 2MP ön kamera, 4.300mAh batarya gibi özelliklerle duyurulmuştu.
 

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
491
gonyalı
Buğra
Cevap
2
Görüntüleme
455
MAERKEK
Eren Değerli
Cevap
4
Görüntüleme
483
kacaksevgilim
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
386
MAERKEK


Üst Alt